نوشته شده توسط : نوین

در گذشته و در طرح‌بندی‌های سنتنی، چنین باب بود که فرش باید کل فضای کف را بپوشاند. اما در چینش‌های مدرن و با توجه به بهبود شکل ظاهری کف‌پوش‌ها، این روزها فرش ها بخشی از پوشش کف در منازل هستند. در این مقاله قالیشویی نوین، به بررسی طرح‌بندی‌ها و اندازه مناسب فرش برای فضاهای مختلف خانه می‌پردازیم.

اگر آماده خرید یک فرش جدید هستید، اما مطمئن نیستید که بهترین اندازه برای فضای شما چیست؛ مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

نکات اندازه‌گیری برای همه فضاهای خانه

هرچه بزرگتر بهتر

چند سانتی‌متر تفاوت بین دو قالیچه می‌تواند در فضای شما تفاوت معناداری ایجاد کند. تجربه ثابت کرده است که معمولا انتخاب گزینه بزرگتر، به خصوص اگر بین دو اندازه دچار تردید باشید، ارزش بیشتری دارد و بعدها در هزینه‌های شما صرفه‌جویی می‌شود.

نگاهی به وضعیت اتاق شما

اندازه فرش و ابعاد اتاق را مشخص کنید. فرش باید متناسب با فضا باشد (اتاق‌های بزرگ = فرش‌های بزرگ) و طول و عرض اتاق را نیز در نظر داشته باشید (اتاق طولانی = فرش‌های طویل تر).

وضعیت نهایی را تجسم کنید

اگر قدرت تجسم کافی ندارید؛ بهتر است قبل از خرید، ابعاد کف فضای مد نظر را روی یک کاغذ بکشید؛ و با همان نسبت ابعاد فرش های مختلف را روی آن تست کنید. این روش یک راه آسان برای بررسی این است که شما سایز مناسب را انتخاب کرده‌اید یا نه.

سایز مناسب فرش برای اتاق‌ها

برای پیدا کردن اندازه قالی مناسب، ابتدا اندازه فضای خود و عناصر موجود در اتاق، بخصوص مبلمان را بررسی کنید. سپس با توجه به اندازه‌های به دست آمده یک طرح فرش از گزینه‌های معمول زیر را انتخاب کنید.

سایز مناسب فرش برای اتاق نشیمن یا حال

همه پایه‌های مبل روی فرش. شکل حال یا نشیمن شما و تناسب آن با مبلمان و فرش، باید طوری باشد که فضا بیشتر از چیزی که هست به نظر برسد و اهالی خانه در آن احساس یکپارچگی کنند. در این زمینه به طور معمول پیشنهاد می‌شود که اگر فرش زیر مبلمان قرار می‌گیرد؛ حداقل به پهنای ۶ اینچ از هر طرف مبلمان بیرون زده باشد.

راهنمای انتخاب سایز مناسب فرش برای اتاق نشیمن

انتخاب سایز مناسب فرش برای اتاق نشیمن

این طرح، که معمولا نیاز به فرش های سایز بزرگ دارد؛ بهترین انتخاب برای چینش یک اتاق نشیمن در یک فضای بزرگ یا برای گروه‌بندی مبلمانی که پراکنده است، خواهد بود. قرار دادن همه اجزای مبلمان در یک فرش واحد، قطعات آن را منسجم می‌کند و یک منطقه مشخص را تعریف می‌کند.

پایه‌های جلوی مبل روی فرش. این گزینه در موارد متعددی کاربرد دارد. به خصوص هنگامی که یک سمت مجموعه مبلمان شما در مقابل یک دیوار قرار دارد، این سبک چینش بسیار مناسب است. در این مدل شما نیاز ندارید برای فضاهایی که هیچ‌کس نمی‌بیند، فرش بخرید و در نتیجه در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود. در واقع کافی است فرش شما به اندازه‌ای باشد که پایه‌های جلوی مبل روی آن قرار بگیرد.

راهنمای انتخاب سایز مناسب فرش برای اتاق نشیمن

انتخاب سایز مناسب فرش برای اتاق نشیمن

میز وسط روی قالی. این طرح برای فضاهای کوچک یا باریک مناسب است. در واقع این طرح باعث می‌شود اندازه اتاق بزرگ‌تر بنظر برسد. در این حالت برای به دست آوردن نسبت درست، اندازه فرش را باید بزرگ‌تر از ابعاد میز وسط و کوچک‌تر از فضای خالی میان مبلمان در نظر بگیرید.

میز وسط روی قالی

میز وسط روی قالی

سایز مناسب فرش برای اتاق ناهارخوری

هر دو شکل اتاق و میز ناهارخوری بر شکل و اندازه فرش مناسب این اتاق موثر است. میزهای نهارخوری معمولا گرد یا مستطیل هستند؛ و به همین دلیل بهتر است فرش انتخابی نیز به همین ترتیب متناسب با آنها انتخاب شود.

سایز مناسب فرش برای اتاق ناهارخوری

سایز مناسب فرش برای اتاق ناهارخوری

سایز مناسب فرش برای اتاق ناهارخوری

سایز مناسب فرش برای اتاق ناهارخوری

فراموش نکنید برای اتاق نهارخوری و برای حفظ ایمنی (مثلا تصور کنید یک لیوان از روی میز سقوط کند!) حتما فرش شما از اطراف میز نهارخوری تا جای ممکن (۹۰ سانتی‌متر بسیار مناسب است.) گسترده‌تر باشد.

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

به عنوان نقطه کانونی اتاق خواب، پایه‌های تخت شما باید روی قالیچه قرار بگیرد. طوری‌که هنگام خروج شما از تخت، پاهای‌تان روی فرش قرار بگیرد. به تصویر زیر نگاه کنید:

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

البته اگر بودجه کافی برای خرید چنین فرشی ندارید؛ و یا می‌خواهید فرش را به صورت عرضی پهن کنید (این شکل باعث ایجاد فضای حرکتی بیشتر روی فرش در اطراف تخت می‌شود.) شکل زیر را در نظر بگیرید. در این شکل، فضای پرتی که شما معمولا در آن حضور ندارید، فرش نشده است.

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

در نهایت نیز اگر در عرض هر دو سمت تخت دیوار قرار دارد؛ استفاده از دو قالیچه کوچک در دو طرف تخت می‌تواند جالب باشد. یکی از مزیت‌های این کار، انعطاف‌پذیری چیدمان است. همچنین نیاز به خرید فرش‌های بزرگ نیست؛ و در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود. در نهایت نیز فرش تحت فشار پایه‌های تخت آسیب نمی‌بیند.

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

سایز مناسب فرش برای اتاق خواب

آشپزخانه

یک فرش خوب می‌تواند فضای بصری آشپزخانه را گسترش دهد. اینکه آیا شما یک آشپزخانه مجلل یا یک آشپزخانه جزیره‌ای بزرگ دارید، شرایط متفاوتی را فراهم می‌کند. همچنین برای طرح‌های U و L شکل، یک قالی کوچک در مقابل سینک، فضای خوبی فراهم می‌کند.

راهروها

فرش‌های کناره برای راهروها انتخاب می‌شوند. بهتر است هیچ بخشی از این راهروهای باریک را نادیده نگیریم؛ و تمام آن را با فرش بپوشانیم.



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 مرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نوین

رفوگری فرش را باید هنری مهم در حوزه هنرهای مرتبط با فرش دانست. رفوگری فرش زاده نیازی است که به تعمیر فرش احساس می شود. فرش ها، بخصوص نمونه های دست بباف آن، از ارزش زیادی برخوردار هستند؛ در نتیجه در صورت پارگی، سوختگی و… هنر رفوگری وارد عمل می شود و با ترمیم یا به اصطلاح رفو کردن فرش، آن را دوباره زیبا، سالم و قابل استفاده می کند. ما نیز در خدمات قالیشویی خود، بخشی را به عنوان رفوی فرش داریم، که در صورت نیاز می توانید از خدمات آن استفاده کنید.

رفوگری فرش

انواع خرابی های فرش که نیاز به رفو دارد

کهنگی قالی: هر فرشی، با هر کیفیتی، به مرور زمان دچار کاهش کیفیت شده و تحت تاثیر عوامل محیطی، بخصوص رطوبت، اصطکاک و…  دچار آسیب هایی از جمله پوسیدگی، رنگ پریدگی و در رفتن تار و پود می شود.

حوادث: سایر ضایعات ناشی از حوادثی است که برای فرش رخ می دهد. ریختن رنگ روی فرش، سوختگی، بید زدگی، پاره شدن با اشیاء برنده زا یان قیبل است. خوشبختانه هنر رفوگری فرش در این زمینه نیز صاحب هنر است و کارهای زیادی می تواند انجام دهد.

با ابزارهای رفوگری فرش آشنا شوید

وسائل کار رفوگر شامل قلاب، دفتین، قیچی، دم باریک، خواب پشت، درفش، انواع سوزن، انواع نخ، تخته، چکش، میخ، میخ کش، اتو و… است.

در کنار این ابزارها، نخ های هماهنگ با فرش و بخش آسیب دیده و دسترسی به نقشه قسمت آسیب دیده، تکمیل کننده ابزارهای مورد نیاز رفروگر است.

مراحل رفوگری فرش

اولین مرحله رفوگری فرش شیرازه دوزی است. در این مرحله رفوگر نخ متناسب با شیرازه قبلی فرش را انتخاب کرده و اقدام به ترمیم شیرازه فرش می نماید. در این مرحله هم رنگ بودن نخ جدید شیرازه با نخ قبلی مسئله مهمی است که بخش ترمیم شده را با بخش های قبلی یکسان می کند.

مرحله دوم به اصطلاح پل سازی است. در این مرحله در صورتی که چله های فرش آسیب دیده باشد، رفوگر تمامی چله ها را با نخ مشابه و همرنگ بازسازی می کند.

از این مرحله به بعد بسته به نوع آسیب وارد شده، نوع عملیات ترمیم و رفوگری فرش نیز متفاوت است. به عنوان مثال برای بیدخوردگی فرش که سخت ترین نوع رفوگری است و به تجربه بالایی نیاز دارد، ترمیم هر دو سمت رو و زیر فرش باید ترمیم شود. اما به هر حال آنچه در ادامه تمام انواع رفوها رخ می دهد، اصلاح وضعیت فرش و تعویض بخش های آسیب دیده است. این بخش ها می تواند تار و پود فرش و یا حتی تگ تگ گره های فرش باشد.

در نهایت فراموش نکنید که مهمترین نکته در رفوگری فرش انتخاب درست نخ های جایگزین است. به صورتی که به مرور زمان دچار تفاوت رنگ بین بخش اصلی و بخش ترمیم شده نشویم.

قالیشویی نوین با دارا بودن سال ها تجربه در زمینه رفوگری فرش برای ارائه بهترین روش های رفوی فرش در خدمت شماست.



:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 مرداد 1397 | نظرات ()